Pe scurt despre RCA

In valtoarea finalului de an 2014, in timp ce afara se depune zapada, unii inca mai discuta despre presedintele nou ales iar altii incep sa se agite pentru sarbatori: cadouri, mancaruri si concedii departe de casa, cu alte cuvinte cat mai putin sa se ingrijeasca despre suflet, se pare ca in zona asigurarilor auto obligatorii (asa numitul produs „RCA”) se intampla lucruri mai mult sau mai putin transparente cu privire la pretul acestui produs, modul in care e stabilit si procentele de distributie al acestuia.

Pentru cei mai multi, finalul anului calendaristic inseamna si expirarea politei RCA, prin urmare necesitatea reinnoirii. Evident, ca pentru orice produs pentru care exista si cerere si oferta, implicit si concurenta, mai mult sau mai putin loiala, pretul acestuia creste de la an la an.

In mod clar sustine toata lumea nu sunt bani suficienti pentru daune, si asta o arata:

– indicatorii de solvabilitate a societatilor de asigurare, la fel

– numarul de reclamatii in crestere depuse de pagubiti si nu numai la ASF,

– service-urile auto neplatite,

– forumurile de soferi nemultumiti si uneori chiar si

– unii intermediari din piata,  care spun ca evident, vina e la firmele de asigurare.

Se sugereaza mai mult sau mai vizibil faptul ca tariful trebuie neaparat sa creasca (astfel incat sa fie totusi bani de daune), fara a se explica faptul ca banii rezultati se vor imparti, in aceleasi procente, intre aceleasi costuri (de vanzare, dezvoltare, administrare si transfer al riscului). Iar pentru daune, cel mai probabil, tot nu vor fi bani.

In sustinere vin evident tarifele RCA practicate in alte tari din UE, insa nu se mentioneaza nici ca uneori RCA-ul este combinat cu un produs de tip casco, nici ce reglementari sunt acolo pe parte de despagubiri, implicit nici ce sume maximale/ metode de calcul se practica in caz de vatamari corporale.

Mai mult de atat, nimeni nu pare sa sustina platitorul de polita, si nici pagubitul. De ce ar face-o, zic unii? Daca tot au avut bani de masina, sa-si permita sa plateasca si RCA. Pe aceeasi logica paguboasa autohtona din pacate.

Dar totusi, cu clientul ce-ati avut?

 

Olivia Nechita

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s